*Nettavisen* Nyheter.

Navn frigitt etter ulykke i Kenya

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

En 18 år gammel elev fra Vennesla mistet livet på skoletur i Kenya.

13.02.12 07:53

Det var den 18 år gamle Øystein Bronebakk fra Vennesla som omkom i en trafikkulykke i Kisumu i Kenya søndag ettermiddag, melder Vest-Agder fylkeskommune på sin nettside mandag morgen.

Bronebakk var sammen med sju medelever og tre lærere fra elektroavdelingen ved Kvadraturen skolesenter da ulykken skjedde.

De var på tur til Kenya i forbindelse med et prosjekt som skolen er involvert i.

Ulykken skjedde da minibussen de reiste med ble påkjørt av en lastebil.

En 17 år gammel jente fra Kristiansand ble hardt skadd i den samme ulykken. Tilstanden til de andre involverte skal ikke være alvorlig, ifølge rektor Knut Aasen.

Åpnet skolen søndag
Søndag kveld holdt skolen åpent for pårørende og klassekamerater. De som valgte å ta turen ble møtt av helsepersonell, rektor og ansatte ved skolen.

- I dag vil vi bruke tid på å informere de ansatte og elever ved skolen. Vi har mulighet til å styrke skolens helsetjeneste dersom det skulle bli behov for det. Våre to helsesøstre vil være tilgjengelig for de av våre elever som ønsker å snakke. I løpet av formiddagen vil det bli lagt ut kondolanseprotokoll i skolens ekspedisjon. Så vil vi ha en minnestund for Øystein noe senere i uka, sier rektor ifølge meldingen.

Har vært i kontakt med UD
Aasen sier det er for tidlig å si når de kan få alle elever og lærere hjem. Skolen har vært i kontakt med Utenriksdepartementet om dette og fortsetter å jobbe med det mandag.

Delegasjonen fra skolen i Kristiansand reiste til Kenya sist fredag og skulle etter planen være borte i ti dager.

- Vi kan bekrefte at en gruppe på elleve personer har vært involvert i trafikkulykken ved byen Kisumu, hvor en person har omkommet, og en annen er alvorlig skadd, uttalte pressekontakt Marte Kopstad i Utenriksdepartementet til Nettavisen søndag.

De ti overlevende skal være sendt til et sykehus i byen Kisumu.

- Ligger i respirator
- Vi har fått beskjed om at den skadde eleven ligger i respirator og er hardt skadd. Vi prøver å få kontakt med helsepersonellet der nede for å få vite mer, uttalte rektor ved Kvadraturen skole til NRK søndag.

Ambassaden i Kenya har sendt folk for å bistå de overlevende.

- Ambassaden i Nairobi vil sørge for å bistå dem best mulig, sier Kopstad.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag