Gå til sidens hovedinnhold

Navnene frigitt etter gassulykken i Åmot

Navnene på den sju år gamle gutten og hans 31 år gamle mor som omkom i gassulykken i Åmot lørdag, ble frigitt mandag formiddag.

Det var den sju år gamle Oliver Wendelborg Løvik og den 31 år gamle Monica Wendelborg Seiler fra Modum som omkom i ulykken.

Guttens ni år gamle søster og en mann i 20-årene ble kritisk skadd i ulykken, som trolig skyldes en gasslekkasje. De to er innlagt på Ullevål sykehus.

Minneseremonier

Elevene ved Enger skole i Åmot i Buskerud startet skoledagen mandag med minnestund etter gassulykken.

– I alle klasserom blir det samlinger, med forsterkninger på de alderstrinnene der de to barna har gått, sa kommunikasjonsrådgiver Eivind Kopland i Modum kommune til NTB.

Skolen ringte søndag til alle foreldrene på skolen slik at elevene skulle være informert om hendelsen og skolens opplegg.

– I klassen til den omkomne vil det være styrket personell, slik at alle får oppfølging ut fra sine behov, sier Kopland til Bygdeposten.

Prest og helsesøster vil også være tilgjengelige på skolen så lenge det er behov.

Også den ni år gamle jenta som ligger kritisk skadd på Oslo universitetssykehus, Ullevål, er elev ved skolen.

I hennes klasse er det også satt inn ekstra ressurser.

– Skoledagen kommer til å bli avviklet litt som det kommer, og etter hvilke behov elevene har, sier Kopland.

Åmot kirke åpnet dørene fra klokka 10 mandag for dem som vil tenne lys.

Modums ordfører Terje Bråthen (Ap) opplyser at kommunens kriseteam arbeider videre for innbyggerne, og er til disposisjon for berørte som ønsker og trenger det.

– Dypt tragisk

– Dette er en dypt tragisk hendelse som berører hele kommunen. Vi er i dyp sorg, og våre tanker og medfølelse går til de berørte familiene, sier ordfører Terje Bråthen på kommunens hjemmeside.

Politiets teknikere pakket søndag ettermiddag sammen utstyret, men gjenopptok mandag undersøkelsene i og rundt hytta.

– Mest sannsynlig er det ikke skjedd noe kriminelt, men vi avventer den foreløpige obduksjonsrapporten av de døde og den ferdige kriminaltekniske undersøkelsen fra hytta, sa etterforskningsleder Birgit Austad i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB søndag.

De to omkomne blir obdusert på Rikshospitalet mandag.

Mormor varslet

Det var moren til den omkomne kvinnen som varslet politiet klokka 23.25 lørdag. Hun hadde da forsøkt å få kontakt med datteren på telefon hele dagen og bestemte seg til slutt for å reise til hytta.

Naboer la merke til at lyset i hytta ble slått på fredag kveld og at det fremdeles sto på midt på natten. Lørdag så de ingen på utsiden av hytta, men reagerte ikke, ifølge VG.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken