*Nettavisen* Nyheter.

Nazarbajev sparker svigersønnen

Astana (NTB-AFP-Reuters): Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev gir flere ledere sparken i kjølvannet av uroen som har rammet landet. Svigersønnen er blant dem som må gå fra en toppstilling.

Kasakhstan har den siste tiden vært rammet av opptøyer og flere sammenstøt mellom demonstranter og politi. Flere er blitt drept i opptøyene som startet med at oppsagte oljearbeidere støtte sammen med politi i forbindelse med 20-årsdagen for landets uavhengighet fra Sovjetunionen.

Situasjonen i byen Zjanaozen i provinsen Mangistau har vært spent i flere måneder etter at oljearbeidere gikk til streik med krav om bedre arbeidsforhold. Torsdag besøkte Nazarbajev området og gjorde det klart at guvernøren i Mangistau har fått sparken. Det samme gjelder lederen for det statlige oljeselskapet KazMunaiGas.

- Arbeidernes krav har generelt vært berettigede. Arbeidsgiverne burde ikke ha glemt at dette er våre borgere. De har ikke falt ned fra månen, sa Nazarbajev torsdag.

- Jeg avskjediger Timur Kulbajev, fremholdt han om svigersønnen, som leder det statlige investeringsfondet Samruk-Kazyna, som kontrollerer blant annet KazMunaiGas.

Kulbajev er milliardær og omtales som en av landets mest innflytelsesrike personer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.