Gå til sidens hovedinnhold

NCC bringer asfaltsak til retten

Trondheim (NTB): Entreprenørselskapet NCC er uenig i deler av grunnlaget for Konkurransetilsynets gebyr i saken om ulovlig asfaltarbeid i Trøndelag og bringer nå saken til retten.

NCC mener Konkurransetilsynet ikke har tatt hensyn til NCCs argumentasjon da gebyret ble ilagt.

- Dette er klart urimelig. NCC har derfor besluttet å stevne staten ved Konkurransetilsynet. Først og fremst vil vi ha klarhet i hva selskapet kunne gjort annerledes, sier NCC Roads administrerende direktør Michael Malm.

Malm er enig i at overtredelse av regelverk skal ha følbar virkning, men mener det her er snakk om en reaksjon som kan få store økonomiske konsekvenser. Han mener videre at Konkurransetilsynet burde ha lagt vekt på at NCC har et internt program for å hindre at ledere og ansatte bryter konkurranseloven.

Konkurransetilsynet ila i mars i år NCC et gebyr på 140 millioner kroner for ulovlig samarbeid med Veidekke. Veidekke ble ilagt gebyr på 220 millioner kroner. Men Veidekke fikk amnesti og slapp å betale fordi selskapet selv gikk til Konkurransetilsynet med informasjon som førte til at saken ble avdekket. (©NTB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her