RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ned 10 kilo på 2 måneder

Sist oppdatert:
Stadig flere melder seg inn i Fedonklubben.no. Fremover vil vi følge noen av medlemmene på nært hold. Først ut er Pia Steidel (36).

(SIDE2): Fremover skal side2 følge flere medlemmer i Fedonklubben.no.

Dette er en klubb som gir sine medlemmer tett oppfølging innenfor kosthold og livsstil. Dr. Fedon Lindbergs kostholdsfilosofi som danner hovedgrunnlaget for Fedonklubben. I tillegg er en rekke andre eksperter tilknyttet klubben.

Med denne ekspertisen legger Fedonklubben alt til rette for at medlemmene skal få hjelp til en varig vektnedgang. Svært mange har allerede valgt å melde seg inn for å få hjelp av våre eksperter. Du kan melde deg inn ved å klikke på lenken under.

Følg Pias jakt på et sunnere kosthold
Fremover kan du altså følge flere av Fedonklubbens medlemmer her på Side2. Denne serien starter vi med Pia Steidel (36). Hun har allerede gått ned 10 kilo siden hun meldte seg inn i Fedonklubben.no i desember.

Pia Steidel bor på Ullern. Hun har ingen barn, er gift og har to katter. Hun jobbet tidligere i Sony.

Etter store nedskjæringer i bedriften er hun nå på jobbjakt, en prosess hun synes er kjempespennende. Innimellom jobber hun imidlertid litt hos mannen sin, som driver med telekommunikasjon.

Interessert i kosthold
- Jeg går også til en coach nå, noe som har hjulpet meg kjempemye! Jeg får klarlagt hva jeg selv kan bidra med, og man får en større selvinnsikt, forteller Pia.

Pia har alltid vært svært interessert i kosthold, og det har vært en interesse hun har brent for i mange år.

– Jeg leser alt jeg kommer over om kosthold, og abonnerer på bladet «Mat og Helse», forteller Pia. Likevel har hun selv slitt med vekten.

– Jeg har alltid vært mellom 10 og 20 kilo overvektig, og det legger seg spesielt rundt magen. Derfor har jeg stor tro på Fedonkost, som fokuserer på dette, forteller hun. Jeg har allerede gått ned 10 kilo!

Vekten har gitt sosiale utfordringer
Pia forteller at overvekten har hindret henne blant annet i å kjøpe de klærne hun ønsker, og sosiale situasjoner har vært en utfordring. Det har også vært et ork å trene. Likevel er hun en aktiv person, og går ofte turer og skiturer.

– Jeg merker likevel at vekten gjør meg slapp og at jeg får mindre energi. Jeg tror spesielt at dette skyldes sukkerinntaket, sier hun og sikter til sin forkjærlighet blant annet for iskrem.

– På utdrikningslaget mitt arrangerte venninnene mine en blindtest på hvor godt jeg kjente til ulike iskremtyper, alt fra merke til smak. Jeg har alltid sagt at jeg kan skille mellom alt innen iskrem, og beviste dette med glans da jeg i blindtesten fikk riktig på alle, sier Pia og ler.

Tidligere erfaringer:

Pia har forsøkt mange ulike kurer med varierende hell og kortvarige resultater. Nå føler hun at GI kosthold fungerer.

Utfordringer:

Helger og kvelder foran tv-en. Planlegging av menyer og innkjøp. Spennende oppskrifter som ikke er for tidkrevende og vanskelige.

- Den største utfordringen ligger nok i å unngå å spise søtt så hyppig. Det ligger mye trøst i godterier, det ser man helt siden barndommen. Pia forteller også at hennes mann også er glad i søtt, og at det da ikke er like enkelt å holde fingrene av fatet. Siden helgene legger tilrette for kos, er dette også dagene da ting er vanskeligst.

- En annen ting er dagen derpå. Har man vært ute og drukket mer enn kun ett glass vin, er det tilnærmet umulig å ikke kjenne lysten på fet mat. Cola er eksempelvis uunnværlig, ler Pia.

Diverse:

Trenger hjelp med motivasjonen og tror det kan hjelpe at vi er flere som følger opplegget. Pia tar også tilskuddet Actiburn, og har gått ned i vekt med dette på tross av at hun ikke har vært så nøye med resten av kostholdet. – Jeg merker at ting skjer i kroppen, Actiburn har en slags rensende effekt, det får ting gjennom systemet, sier Pia.

Mål 3 måneder:

Trene på SATS min. 3 ganger i uken. Veie under 70 kg. Redusert fettprosent.

Mål 6 måneder:

Kommet i gang med styrketrening. Vekt godt ned på 60-tallet. Betydelig økning i muskelmasse og reduksjon i fettprosent.

Følg Pia videre
Mandag 6. februar kan du lese mer om hvilken fremgang Pia har. Frem til da kan du selv bli medlem i Fedonklubben.no ved å følge lenken under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere