Gå til sidens hovedinnhold

Ned én kilo i uka?

Ja, det er mulig.

(SIDE2:) Kunne du tenke deg å gå ned én kilo i uken uten å måtte være sulten?

Svensk ernæringsfysiolog hevder å ha oppskriften som funker.

Hva er iso?
Iso er gresk og betyr likt. Isodietten gir deg like mange kalorier fra de tre ulike næringsgruppene: 33 prosent fett, 33 prosent proteiner og 33 prosent karbohydrater. I tillegg har man i denne dietten tatt hensyn til alle de andre små, men livsviktige faktorer i maten: vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber. Resultatet er et balansert kosthold med verken for mye eller for lite av noen av næringsstoffene vi trenger.

Den svenske ernæringsfysiologen Fredrik Paulùn har utviklet isodietten som hevder å gi både optimal helse og vektminskning. Paulùn mener at dette er en sikker og effektiv lavkarbodiett som ikke bare fokuserer på vekten, men som holder deg mett, fornøyd og full av energi hele dagen.

Tillatt med karbohydrater
Mange kan oppfatte at en lavkarbodiett er å kutte ut alt som innebærer mat som inneholder karbohydrater. Paulùn presiserer derfor at det ikke handler om å kutte karborik mat, men at for de fleste gjelder det å kutte ned på fettrike karbohydrater som finnes i brød, pasta, ris og poteter. Hvis man også øker inntaket av proteiner i form av kjøtt, fisk og egg varer metthetsfølelsen lenger. Energien kommer altså fra en lik tredeling mellom fett, proteiner og karbohydrater.

Ned i vekt uten sult
Sult og lysten på noe søtt er kjente følelser som gjør slankingen vanskelig for mange. Et sentralt punkt i isodietten er å unngå dette. Med isodietten spiser man regelmessig og mettende mat som angivelig fører til at man aldri går sulten eller at man kjenner søtsuget.

Passer alle
Isodietten er for dem som vil ned i vekt, og den passer også for de som har høyt blodsukker, for eksempel diabetikere. Dietten er også glutenfri, noe som gjør at den heller ikke er farlig for de med følsomme mager eller for dem som har glutenallergi.

Nå er boka som hevder å ha suksessoppskriften endelig tilgjengelig her i Norge. «Isodietten» er blant annet skrevet av isodiett-gründeren selv, og boka gir deg et komplett 8-ukers program med menyer og oppskrifter.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett