*Nettavisen* Nyheter.

Neda får ikke komme til Norge

Neda Ibrahim. Foto: Tine Poppe

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken om oppholdstillatelse for familien til Neda Ibrahim, melder Aftenbladet.

03.12.15 17:17

Foreldrene Said Ahmad Gharib Addalla og Rimah Taher Amin Abdalla er i tillegg dømt til å betale staten ved Utlendingsnemnda (UNE) 72.500 kroner i sakskostnader, melder Aftenbladet.

Familiens advokat Arild Humlen sier at det nå er opp til familien å vurdere en ny anke.

– Familien og støttegruppen får vurdere om de ønsker å føre saken videre til Høyesterett. Prinsipielt sett mener vi det er behov for det, sier Humlen til avisa.

Tvangsreturnert

Neda Ibrahim, hennes foreldre og tre yngre søsken ble tvangsreturnert til Jordan i juni 2013 etter ti år i Norge, da det ble avslørt at foreldrene hadde løyet om hvor de kom fra. Da hadde familien bodd i Norge i ti år. De to yngste av de fire barna er født i Norge.

I Sandnes er det opprettet en egen støttegruppe for familien. Leder Heidi Bjerga sier hun er knust over lagmannsrettens avgjørelse.

– Innvandringsregulerende hensyn trumfer all politikk når det gjelder lengeværende asylbarn. Det er ikke sjanse i havet til å komme forbi. Har UNE først sagt det begrepet i en sak, trumfer det alle barns rettigheter. Det er helt vanvittig å se hvor lite barnekonvensjonen betyr i Norge, sier Bjerga.

– Svakheter og feil

Familien har i alt fått fem avslag på søknad om asyl i Norge. Det siste avslaget ble brakt inn for Oslo tingrett, som i 2013 opphevet vedtaket fra Utlendingsnemnda (UNE) om utvisning av familien. UNE fattet så et nytt vedtak om å utvise familien.

Humlen sier de er uenige i rettsanvendelsen som lagmannsretten legger til grunn.

– Den mener vi må og bør prøves av Høyesterett. Likeledes er vi enig i at det er en rekke svakheter og feil i UNEs vurderinger. De er så store at vi mener det burde lede til ugyldighet, sier han.

Advokat Humlen har gjennom rettsrundene argumentert med hensynet til barnas rettigheter. Utlendingsnemnda har begrunnet sine avslag med at innvandringsregulerende hensyn veier tyngst i denne saken, ettersom foreldrene oppga uriktig informasjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag