RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neda føler seg sviktet

Oslo (NTB): Tolv år gamle Neda sier til VG at hun og familien føler seg sviktet av KrF og Venstre. Hun trodde at en ny regjering ville hjelpe dem tilbake til Norge.

Neda ga mange et bilde av asylbarna da hun på Dagsrevyen i NRK fortalte at hun «liker Norge, men Norge liker ikke meg». Uttalelsen rørte mange og førte til stor oppmerksomhet både rundt Nedas sak, men også situasjonen til de lengeboende asylbarna.

- Alle sa til oss at valget i Norge ville bety en ny sjanse for asylbarna. Nå kommer det en ny regjering, men vi får ikke flytte hjem, så jeg er veldig lei meg, sier Neda til avisen på telefon fra Jordan.

- Jeg trodde alle barna skulle få beskyttelse, sier hun.

I juni ble Neda Ibrahim og hennes tre søsken tvangsutsendt fra Norge til Jordan sammen med foreldrene, etter nær ti år på asylmottak i Sandnes. Håpet har likevel vært at et regjeringsskifte kunne bidra til å hjelpe familien tilbake til Norge.

Både Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (Venstre) uttalte seg i juni i slike vendinger at det ga Neda og familien håp, men løsningen de fikk forhandlet fram gjelder ikke for Neda. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere