RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neda-saken i gang

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Etter at tingrettsdommer Kim Heger trakk seg fra Neda-saken som skulle startet tirsdag, åpnet den to dager lange sivilsaken i Oslo tingrett onsdag med tingrettsdommer Arne Lyng som rettens administrator.

Neda-familiens advokat Arild Humlen ba om referatforbud når den tolv år gamle jentas psykiater Aina Basilier Vaage skal forklare seg for retten. To lærere som også skal vitne, kan forklare seg uten referatforbud.

For Utlendingsnemnda (UNE) møter regjeringsadvokat Kine Elisabeth Steinsvik. Rådgiver Anne Lise Fjermeros i UNE har fått rettens tillatelse til å følge saken og vil selv vitne.

Dommer Arne Lyng kunngjorde at han ikke hadde noe kjennskap eller tilknytning til saksøkerne og heller ikke noe kjennskap til noen av vitnene eller saksbehandlerne. Det var ingen innsigelser mot hans habilitet.

Klokken 13 onsdag vil det bli tatt opp forklaring på telefon med Neda Ibrahim og hennes foreldre fra den norske ambassaden i Amman i Jordan.

Saken skulle ha startet tirsdag, men ble etter at dommeren meldte seg syk mandag. Heger ble deretter satt til å dømme i saken. Men tirsdag trakk Heger seg etter at regjeringsadvokaten stilte spørsmål ved habiliteten. Bakgrunnen for inhabiliteten er to meldinger Heger skrev på Twitter 13. juni. Lyng fikk dermed overta som dommer i saken. Lyng er ikke registrert på Twitter og har ikke Facebook-profil. Lyng var den ene av to dommere som dømte Anders Behring Breivik til 21 års forvaring i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere