RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedbemannet til sommervikar

Sist oppdatert:
Etter halvannet år i fast jobb for Hamar Dagblad, ble Hanne Nordhagen Karlsen, nedbemannet. Måneden etter var hun tilbake, som sommervikar.

Nordhagen Karlsen var en av seks medarbeider som måtte gå da Orkla Media tok avslutningen om å kutte i avisen. 1. juli takket hun ja til et fire ukers sommervikariat i samme avis.

- Så lenge det ikke dukker opp nye stillinger i hamarregionen, så velger jeg slike vikariat, sier Nordhagen Karlsen til medlemsbladet Frilansjournalisten.

Hvis det ikke dukker opp nye stillinger i regionen, vil hun forsøke å etablere seg som frilansjournalist. Norsk Journalistlag (NJ) frykter at Hamar Dagblad har for høye krav.

- Problemet til Hamar Dagblad i dag er at bemanningen ikke står i stil med eiernes ambisjoner. Tre til fire journalister skal lage kvalitetsavis tre dager i uken. Det skal jobbes enda mer enn før med gratis overtid som følge, sier nestleder i NJ, Elin Floberghagen til Frilansjournalisten. Hun mener at eierne ikke bør ta ut utbytte så lenge redaksjonen kuttes.

Hamar Dagblad gikk over til å bli tredagers avis i juni. Avisen er lokalavis for Stange, Hamar, Løten og Ringsaker. Konkurrenten er Hamar Arbeiderblad, som er ett hundre prosent eid av Hamar Media. Hamar Media eies av fagforeninger, partilag og A-pressen. Også Hamar Arbeiderblad kutter stillinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere