Nedbemannet til sommervikar

Etter halvannet år i fast jobb for Hamar Dagblad, ble Hanne Nordhagen Karlsen, nedbemannet. Måneden etter var hun tilbake, som sommervikar.

20.06.08 11:03

Nordhagen Karlsen var en av seks medarbeider som måtte gå da Orkla Media tok avslutningen om å kutte i avisen. 1. juli takket hun ja til et fire ukers sommervikariat i samme avis.

- Så lenge det ikke dukker opp nye stillinger i hamarregionen, så velger jeg slike vikariat, sier Nordhagen Karlsen til medlemsbladet Frilansjournalisten.

Hvis det ikke dukker opp nye stillinger i regionen, vil hun forsøke å etablere seg som frilansjournalist. Norsk Journalistlag (NJ) frykter at Hamar Dagblad har for høye krav.

- Problemet til Hamar Dagblad i dag er at bemanningen ikke står i stil med eiernes ambisjoner. Tre til fire journalister skal lage kvalitetsavis tre dager i uken. Det skal jobbes enda mer enn før med gratis overtid som følge, sier nestleder i NJ, Elin Floberghagen til Frilansjournalisten. Hun mener at eierne ikke bør ta ut utbytte så lenge redaksjonen kuttes.

Hamar Dagblad gikk over til å bli tredagers avis i juni. Avisen er lokalavis for Stange, Hamar, Løten og Ringsaker. Konkurrenten er Hamar Arbeiderblad, som er ett hundre prosent eid av Hamar Media. Hamar Media eies av fagforeninger, partilag og A-pressen. Også Hamar Arbeiderblad kutter stillinger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.