RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Nedblåste trær skaper trafikkfarer

Sist oppdatert:
Tog fikk frontruten knust av nedblåst mast på Østre linje.

Den varslede stormen søndag morgen har satt sine spor.

På Twitter melder Østfold politidistrikts operasjonssentral om flere trefall langs Østfold-veiene som en følge av stormen, og politiet oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Fikk mast i frontruta
Blant annet har politiet fått melding om trær som har blitt sendt overende av vindkastene på fylkesvei 111 ved Knatterud på grensen mellom Sarpsborg og Rakkestad og Kurefjordveien/fylkesvei 15 i Rygge. Også på fylkesvei 22 rett øst for Degernes har et tre fakt over i området mellom Vatvet og Degernes. Politiet advarer om at dette treet kommer brått på for trafikanter.

Politiet har varslet Veitrafikksentralen om de nedblåste trærne.

Politiet i Follo melder at et tog fra NSB har kjørt inn i en stolpe som lå i sporet melom Tomter og Knapstad i Indre Østfold. Til å begynne med gikk meldingene ut på at det var et tre som lå i sporet, men viser det seg at det var en mast for kjøreledning som trolig har blåst ned og truffet toget i fronten slik at vinduet foran knuste. Nødetatene rykket ut, men ingen personer ble skadet. Follo politidistrikt melder på Twitter at passasjerene blir evakuert fra toget. Toget sto ved 09-tiden fortsatt på stedet.

Frykter drivende fritidsbåter
Alarmsentral Brann Øst melder på sin Twitter-profil at de har fått mange meldinger om trefall i Østfold og Follo og at de kjører rundt nå i flere kommuner og rydder opp så godt de kan.

Søndagmorgenens uvær har ført til stans i tog- og ferjetrafikken i deler av Sør-Norge og det sørvestlige Sverige. Ferjene fra Sandefjord til Strömstad i Sverige og fra Larvik til Hirtshals i Danmark er innstilt.

Hovedredningssentralen Sør-Norge frykter for drivende fritidsbåter på grunn av uværet.

- Vi ber publikum i Sør-Norge, og særlig i Oslofjord-regionen, om å forsikre seg om at båtene deres ligger godt fortøyd. Dersom båten har slitt seg og driver på sjøen, må de varsle politiet, sier redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB søndag morgen.

Vannstanden var i morgentimene 90 centimeter over det normale høyvannsmerket og bølgene kan bli så høye som ni meter. Det er særlig Oslofjorden som er rammet og fylkene Østfold, Vestfold og Telemark.

Frøland sier at natten har forløpt rolig til tross for det voldsomme været. Det er ventet at vinden og bølgene vil avta i Sør-Norge utover søndagen.

Full storm
I Skagerrak kan bølgene bli seks til ni meter høye søndag, opplyste meteorologer ifølge nyhetsbyrået TT.

Nord i Bohuslän på den svenske vestkysten var det sent søndag morgen spådd vind med en hastighet på opp til 25 sekundmeter, det vil si full storm.

Fra Göteborg og sørover på kysten ville det neppe blåse like hardt, sa den svenske værvarslerne Jesper Blomster.

Lavtrykket som forårsaket uværet var i løpet av søndagen ventet å bevege seg opp over Sør-Norge og Norrland i Nord-Sverige, melder NTB.

Les flere saker fra Sarpsborg Arbeiderblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere