Nedbørsområde på vei mot Sør-Norge 17. mai

Et nedbørsområde er på vei mot kysten av Sør-Norge.

Et nedbørsområde er på vei mot kysten av Sør-Norge. Foto: (Meteorologisk institutt)

Vestlandet har de beste værutsiktene for 17. mai, mens et nedbørsområde skaper ekstra spenning for Østlandet og Sørlandet.

15.05.19 14:36

OSLO (Nettavisen): Utsiktene for 17. mai-været er gode i Sør-Norge, men et nedbørsområde nærmer seg Sørlandet og Østlandet i løpet av 17. mai. Det holder seg unna på dagtid, men det blir gradvis mer skyer på ettermiddagen og kvelden, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Nedbøren kommer innover land sent fredag kveld eller natt til lørdag, ifølge prognosene.

Trøndelag og deler av Nordland kan vente seg fint vær på 17. mai. Det blir mellom 12 og 18 grader og en del sol, lyder varselet. Det er en viss fare for tåke, særlig langs kysten om morgenen.

Anbefaler varm bunad i nord

I Nord-Norge blir det godt med en varm bunad på 17. mai, ifølge meteorologene. Det blir for det meste overskyet, og noen regnbyger kan det også komme. I Finnmark kan temperaturen komme som sludd, mens de nord på Svalbard kan vente seg snøbyger.

Slik blir 17. mai-været fra sør til nord ifølge onsdagens prognose fra Meteorologisk institutt. Foto: (Meteorologisk institutt)

Kan bli 23 grader

Det kan bli temperaturer opp mot 20 grader over Sør-Norge på nasjonaldagen, mens det lenger nord altså ventes bygevær og temperaturer ned mot null.

For Vest-, Øst- og Sørlandet ser faktisk 17. mai ut til å bli den beste og varmeste dagen denne uken.

Høytrykket dominerer hele Sør-Norge på nasjonaldagen. Midt på dagen kan gradestokken vise hele 23 grader flere steder.

– Det blir varmt i bunaden, sier meteorolog Tone Kristin Taule i Meteorologisk institutt til NTB.

Gråværet ikke langt unna

Men gråværet er som nevnt ikke langt unna:

- Et frontsystem med byger nærmer seg fra sør og vil gravis gi mer skyer utover kvelden fredag. Men heldigvis holder været seg bra i timene hvor folk er mest aktive, midt på dagen, sier Taule ifølge NTB.

Dette gir et ustabilt vær, og det vil bli perioder med regn. Sørlandet og den sørligste delen av Østlandet vil få nedbør natt til lørdag. Skyene vil ligge i ro det meste av lørdagen. Lavtrykket kan også trekke mot Rogaland og Hordaland. Søndag trekker dette også mot Østlandet.

Vestlandet har strålende 17. mai-vær i vente. Paraplyen kan bli igjen hjemme, og du kan finne fram solkrem og solbriller, skriver Meteorologisk institutt på Twitter. Foto: (Meteorologisk institutt)

Den første delen av nasjonaldagen blir best for Østlandet og Sørlandets del. Da blir det fint og varmt, mens det utover ettermiddagen kommer til å skye litt til fra sør. Foto: (Meteorologisk institutt)

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.