RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ADVARER: Vanskelige kjøreforhold i store deler av landet onsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene. Illustrasjonsfoto.
ADVARER: Vanskelige kjøreforhold i store deler av landet onsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene. Illustrasjonsfoto. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)

Nedbør og vind gir vanskelige kjøreforhold

Sist oppdatert:
Flere steder i landet har biler sklidd av speilglatte veier, Oslo og Bergen lufthavn har snøproblemer og kraftige vindkast skaper trøbbel på sørvestlandet.

Kraftig snø, regn og vind har sørget for trafikale problemer i store deler av landet onsdag morgen.

– Det er ventet lokalt mye nedbør i Vest-Agder, Rogaland og Sunnhordland. I tillegg blir det mye vind med kraftige vindkast i fjellet på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til Dagbladet.

Også Østlandet og Sørlandet vil oppleve kraftig nedbør i form av snø og regn.

De siste hendelsene i trafikken:

  • Lange køer på E6 ned mot Oslo etter trafikkulykke ved Teisen, melder Oslo-politiet klokka 09.20.
  • Politiet meldte klokka 09.08 om en ulykke på E18 ved Fokserød, skriver Tønsbergs Blad. Nødetatene er på vei, melder Vestfold-politiet.
  • Bil snurret på glatta og kjørte inn i stolpe på E18 ved Tollerudgrillen i Sande, melder Søndre Buskerud politidistrikt klokka 07.14.
  • Trafikkulykke mellom to personbiler og en lastebil på E16 ved Sundvollen, melder Nordre Buskerud politidistrikt klokka 06.35.
  • Et vogntog har natt til onsdag sklidd av veien på E134 ved Hjartsjåvatn i Telemark. Berging vil ta noe tid, melder politiet klokka 06.33.
  • E16 Nakkagjelstunnelen på strekningen Bergen (Vågsbotn) - Voss. Stengt på grunn av steinras.
  • Riksvei 7 over Hardangervidda: Stengt på grunn av uvær.
  • Riksvei 13 over Vikafjellet: Stengt på grunn av uvær.

Har du tips til Nettavisen? Kontakt oss på telefon 02060 eller send tips til 02060@nettavisen.no.


Flyforsinkelser

På Flesland lufthavn er det problemer med snøfreseren. Det vil føre til forsinkelser i løpet av morgenen, tross at reservefreseren er satt inn, melder Avinor ifølge NRK. Reisende rådes til å ta forbehold om forsinkelser til og fra Oslo lufthavn og Flesland lufthavn.

– Det snør på Oslo lufthavn i dag. Det blir noen forsinkelser i flytrafikken, skriver Avinor på Twitter. De oppfordrer reisende til å møte som normalt.

Utforkjøringer

Allerede natt til onsdag førte glatte veier til trafikale utfordringer, blant annet på E39 i Vest-Agder. Politiet i Agder melder også om glatte veier på E18 mellom Grimstad og Arendal.

Det er meldt om utforkjøringer i Telemark, Trøndelag, Hordaland og Rogaland, opplyser politiet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Også i Buskerud meldes det om svært glatte veier. Ved Tollerudgrillen på E18 har en bil snurret og kjørt inn i en stolpe, på fylkesvei 282 ved Storsand har det vært en utforkjøring og i Oscar Kiærsvei i Drammen sto «biler på kryss og tvers».

– Folk holder lav fart, så de sammenstøtene vi har hatt har ikke vært alvorlige, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Det er veldig glatt, slår han fast.

Alle brøytebiler ute

I morgentimene opplyser Vegtrafikksentralen at store deler av veiene på Sørlandet har varierende kjøreforhold på grunn av snø og sludd som legger seg i veibanen.

– Vi har kalt ut alt av mannskap og har biler på alle veier som kan brøytes og tar imot henvendelser fra publikum, sier trafikkoperatør Andreas Larsen til NTB klokken 5.15.

Larsen anbefaler folk som ikke må ut på veiene, å holde seg inne.

– Jeg ville nok drøyd butikkturen litt. Men hvis du må ut og kjøre, vær oppmerksom, vis hensyn til andre trafikanter og kjør etter forholdene, sier Larsen.

I vest gjør uvær at riksvei 7 over Hardangervidda først ble stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, mens det var kolonnekjøring for tyngre kjøretøy. Klokken 6 ble veien over fjellet helt stengt.

– E134 over Haukelifjell er også helt stengt, sier Larsen.

Kraftige vindkast

På Sørlandsbanen og Arendalbanen har Bane Nor høynet beredskapen mellom Kristiansand og Neslandsvatn, og mellom Nelaug og Arendal på grunn av kraftig vind.

I Sandnes er Vågsgata nær Bystasjonen stengt på grunn av glass i veibanen. Glasset er trolig blåst ut av en veranda på grunn av kraftige vindkast, skriver Stavanger Aftenblad. I Hillevåg melder brannvesenet at de rykker ut til et bygg der takplater har løsnet.

Se trafikkmeldinger på Statens vegvesens interaktive kart.

Oversvømmelser

Også torsdag blir det mye vær, og Troms og Finnmark vil få storm, forteller statsmeteorolog Bentsen.

– Folk må være forberedt på lokale oversvømmelser. Der det kommer kraftig vind, må man fest løse gjenstander, sier meteorologen.

Samtidig vil Oslo-området oppleve varmegrader, men mildværet holder seg ikke.

(©NTB)

Slik så det ut på E18 over Østerholtheia i Aust-Agder onsdag morgen.
Mange farevarsler i Norge onsdag. Sjekk yr.no for de siste oppdateringene.

Se løpende meldinger fra trafikksentraler og NRK Trafikk:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere