RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STENGT: Flesland Lufthavn i Bergen måtte stenge tredje juledag grunnet store snømengder. Dette bildet er fra en tidligere anledning.
STENGT: Flesland Lufthavn i Bergen måtte stenge tredje juledag grunnet store snømengder. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: BA arkiv

Nedbørsrekord i Bergen - flyplassen ble stengt

Sist oppdatert:
Kraftig snøfall skaper trøbbel for Bergen, søndag måtte også Flesland stenges, men ble gjenåpnet klokken 15.45.

Klokken 12 søndag var den totale nedbøren på 3.069,2 millimeter hittil i år. Den gamle rekorden fra 1967 ble dermed slått.

– Rekorden fra 1967 var på 3068,2 millimeter. Klokka sju søndag morgen var det kommet 3.066,9 millimeter, og etter det har det kommet mer nedbør i form av snø. Så ja, rekorden er slått, sier statsmeteorolog Trond Thorsteinsson ved Vervarslinga på Vestlandet til NRK.

Flesland stengt

All snøen skaper trøbbel ved Bergen lufthavn Flesland.

– Vi har helt siden søndag morgen hatt utfordringer med snø på rullebanen. Med jevne mellomrom må vi ut med brøytebilenene og måke slik at det blir forsvarlig for flyene å lette og lande, forklarer operativ sjef Øystein Skaar i Avinor ved Bergen Lufthavn til BA.

Bergen lufthavn Flesland åpnet igjen søndag ettermiddag etter å ha vært stengt for trafikk i nær to timer på grunn av snøvær og glatt rullebane.

– Nå har alle flyene som sto på bakken, kommet seg av gårde. Alle flyene som har ventet i luften, har landet på Flesland, opplyser operativ sjef Øystein Skaar ved Avinor Flesland til NTB.

14 flyforsinkelser

All trafikk ble stanset ved Bergen lufthavn Flesland søndag ettermiddag fordi rullebanen måtte brøytes kontinuerlig.

Fra 08-tiden søndag morgen og fram til klokken 15.45 ble om lag 14 innkommende og utgående fly forsinket på grunn av snøværet, skriver NTB.

Nedbørsekorden ble målt ved den gamle målestasjonen Frederiksberg på Nordnes i Bergen sentrum.

Nedbørsrekorden fra 2005 ble slått på julaften ifølge målestasjonen Florida på Nygård i Bergen sentrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere