RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nede to timer - siden nyttår

Sist oppdatert:
Sjekk hvilken nettbank som er åpen 99,9995 prosent av tiden.

Flyselskapene gjør det. NSB gjør det. De har full oversikt over regularitet og punktlighet og offentliggjør tallene hver måned.

Ikke oversikt
Verre er det å få oversikt over irregularitet, eller nedetid i landets nettbanker. Verken DnB NOR eller Postbanken kunne tirsdag svare på om de hadde statistikk for nettbankenes nede- og oppetider.

En viss oversikt
Fokus Bank derimot kunne opplyse til Nettavisen at de i mai måned hadde en oppetid på 100 prosent i nettbanken. Fra nyttår og frem til i dag er oppetiden på mellom 99 og 100 prosent.

Også Nordea har en viss oversikt. Banken opplyser om at nettbankens reelle åpningstid siden nyttår har vært på over 99,5 prosent.

Ingen av de to nevnte bankene kunne imidlertid opplyse om konkret hvor mange timer nedetid nettbankene har hatt i perioden fra nyttår til nå.

Full oversikt
SkandiaBanken var den eneste av de fem bankene Nettavisen kontaktet tirsdag, som hadde full oversikt.

- Hittil i år har vi opplevd en totalt ikke-planlagt nedetid for nettbanken på kun to timer, sier informasjonssjef Johnny Anderson i SkandiaBanken.

Om lag 3.900 timer har gått siden nyttår. I 3.898 av disse timene har altså nettbanken vært oppe. Det tilsvarer 99,9995 prosents oppetid.

- Vi følger kontinuerlig med på nettbanken vår og loggfører nøyaktig bankens oppe- og nedetider, sier Anderson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere