Nederlandsk «abortskip» lurte seg i havn i Marokko

Foto: FADEL SENNA (Afp)

Ønsker å tilby abort i internasjonalt farvann.

04.10.12 20:50

Et nederlandsk skip bemannet med helsepersonell som ønsker å tilby abort i internasjonalt farvann, lurte marokkanske myndigheter og ankom havna flere dager før annonsert.

– Det var den eneste muligheten vi hadde for å nå den marokkanske kysten, sier Liesbeth van Tongeren, en nederlandsk politiker som reiste til havnebyen Smir i Nord-Marokko for å overvære ankomsten.

Første muslimske landet
Det såkalte «abortskipet» som er sendt av den nederlandske frivillige organisasjonen WoW, Women on Waves (kvinner på bølger), har allerede besøkt romersk-katolske land som Spania, Portugal og Irland.

Marokko er det første muslimske landet skipet Aurora har seilt til. Det er imidlertid umulig å komme seg ut til skipet, ifølge en AFP-journalist. Sikkerhetsstyrker ble tidlig torsdag morgen satt ut i havneområdet.

– Havna er fullstendig blokkert av krigsskip, så ingen kan komme seg inn. Det er også masse politi her, sier Marlies Schellekens, en lege fra WoW.

De mest leste sakene i Nettavisen nå:

Strengt tabubelagt
Det ble også gjennomført demonstrasjoner mot skipet torsdag. Rundt 300 mennesker møtte opp i Smir for å markere sin avsky mot besøket fra Nederland.

Aurora har til hensikt å reise verden rundt for å utføre abortinngrep i internasjonalt farvann for å hjelpe gravide kvinner i land der abort er forbudt.

Ifølge WoW blir det hver dag foretatt mellom 600 og 800 aborter i Marokko, der inngrepet er forbudt og strengt tabubelagt.

– Problemet er at bare 200 av disse abortene blir gjennomført på en skikkelig måte, på kvinner som har penger. Resten blir foretatt med farlige metoder som setter kvinners liv i fare, sier Rebecca Gomperts, lege og grunnlegger av WoW. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.