RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nederlandsk diplomat mishandlet i Moskva

Moskva (NTB-AFP-FNB): Et framtredende nederlandsk diplomat er blitt banket opp i sitt hjem i Moskva. Episoden skjedde samtidig med at aktivister fra et nederlandsflagget Greenpeaceskip står for retten i Russland.

Overfallsmennene utga seg for å være elektrikere og kom seg dermed inn hos nestsjefen for Nederlands Moskva-ambassade Onno Elderenbosch. Deretter gikk de løs på ham, meldte nyhetsbyrået Interfax onsdag med henvisning til sikkerhetskilder.

Mennene skrev bokstavene LGBT på et speil i boligen. LGBT står for «lesbian, gay, bisexual and transgender», altså «lesbisk homofil, biseksuell og transperson», og det var tegnet et hjerte rundt bokstavene.

Elderenbosch har det etter forholdene bra, opplyser Nederlands utenriksminister Frans Timmermans. Diplomaten kom ikke alvorlig til skade og trengte ikke legebehandling, skrev Timmermans på sin side på Facebook onsdag.

Russland pågrep i september 30 medlemmer av besetningen på Greenpeace-skipet Arctic Sunrise, som aksjonerte mot russisk oljeboring i Arktis. I forrige uke ba nederlenderne om unnskyldning etter at en russisk diplomat i Haag var blitt pågrepet av politiet på bakgrunn av anklager om barnemishandling. Russiske myndigheter mener behandlingen av diplomaten var brudd på Wien-konvensjonen, som gir diplomater immunitet mot rettsforfølgelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere