RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nederlandske partier inngikk budsjettforlik

Sist oppdatert:
Amsterdam (NTB-Reuters-DPA): Partier i Nederlands nasjonalforsamling ble torsdag kveld enige om statsbudsjettet for 2013, få dager etter at regjeringen brøt sammen på grunn av strid om nedskjæringene.

Kuttene skal bidra til å minske budsjettunderskuddet, slik at det innfrir EUs målsetting om et underskudd på maksimum 3 prosent. Avtroppende statsminister Mark Rutte ønsker å kutte budsjettet med 105 milliarder kroner for å hindre at underskuddet ender på 4,5 prosent. Brussel hadde gitt landet en frist til mandag for å komme i mål med budsjettet.

Etter to dager med forhandlinger har forslaget nå støtte fra i alt fem partier. Både liberale og konservative parlamentarikere har sagt ja, samt to mindre opposisjonspartier. Når også Grønne Venstre lot seg overtale, har budsjettforslaget flertall i nasjonalforsamlingen.

Detaljene i kuttene var torsdag kveld ennå ikke kjent, men ifølge nederlandske medier vil folk måtte regne med høyere egenandeler for helsetjenester, mindre skattefradrag for boliglån og høyere pensjonsalder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere