RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nederlender dømt for overgrep mot 67 barn

Haag (NTB-AFP): En nederlender som arbeidet som daghjemsassistent, er dømt til 18 års fengsel for seksuelle overgrep mot 67 barn og for produksjon av overgrepsbilder.

Saken beskrives som den verste i sitt slag i Nederland noensinne.

Mannen, som er 28 år gammel, av latvisk opprinnelse og bare navngitt som Robert M., kastet et vannglass mot dommeren da dommen falt mandag. Hans partner, en 39 år gammel nederlender, ble dømt til seks års fengsel.

Robert M. arbeidet både som assistent på daghjem og som barnevakt for foreldre han kom i kontakt med over internett. Noen av barna som er ofre i saken, var så små at de ennå ikke hadde språk da de to forgrep seg på dem.

- Dette er en sjokkerende sak, og samfunnet må beskyttes mot slike overgrep, sa dommeren. Han påpekte at Robert M. også tidligere er dømt for innehav av overgrepsbilder, og sa at dette tas med i skjerpende retning i straffeutmålingen.

Robert M. ble også dømt til å betale ofrene en erstatning tilsvarende vel 3,5 millioner kroner. Partneren må ut med en erstatningssum tilsvarende 2,7 millioner kroner, meldte nyhetsbyrået AFP mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere