RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nederlender pågrepet for større nettangrep

Haag (NTB-AFP): En nederlender er pågrepet i Spania, mistenkt for et større nettangrep som fikk internett til å gå svært tregt i forrige måned.

Nederlandske myndigheter har kun identifisert mannen med initialene S.K., men ifølge en ikke navngitt kilde med god kjennskap til etterforskningen er mannen identisk med Sven Olaf Kamphuis (35).

Han er pågrepet i et hus i Barcelona, som samtidig ble gjennomsøkt av spansk politi, opplyste nederlandske påtalemyndigheter lørdag. Det ble beslaglagt både datamaskiner og mobiltelefoner under husransakelsen.

Angrepet i forrige måned var et såkalt DDoS-angrep (Distributed denial of service attack, eller tjenestenektangrep på norsk). Slike angrep har som mål å ødelegge trafikkflyten på nettet og rettes gjerne mot spesifikke nettsteder for å overbelaste dem slik at de går i svart. I dette tilfellet var angrepet rettet mot Spamhaus, et selskap i Genève som publiserer svartelister over nettspam.

Spamhaus har anklaget det nederlandske datalagringsselskapet Cyberbunker for å stå bak. Selskapet tilbyr anonym lagring til alt slags innhold på nettet, bortsett fra barnepornografi og stoff knyttet til terrorisme. Men i forrige måned havnet Cyberbunker på Spamhaus' svarteliste, noe selskapet mente var dypt urettferdig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere