*Nettavisen* Nyheter.

Nederlendere på vei ned fra fjellet

Stavanger (NTB): Seks nederlendere som gikk seg vill i fjellheimen i Sør-Rogaland fredag, ble lørdag ettermiddag funnet av mannskaper fra Røde Kors. En person i følget har skadet kneet og blir hentet med helikopter.

29.06.13 17:19

- Vi har funnet dem, og mannskapene våre er på vei tilbake. De beregner å bruke tre timer ned til veien, opplyste Rogaland Røde Kors Hjelpekorps ved 16.30-tiden lørdag ettermiddag.

Kneskaden til en av nederlenderne gjør at han ikke klarer å ta seg ned fra fjellet på egen hånd, skriver Stavanger Aftenblad

- Et Sea King redningshelikopter er sendt til stedet for å prøve å hente ham ut, forteller operasjonsleder Karstein Tendenes i Rogaland politidistrikt.

Nederlenderne ringte selv politiet lørdag morgen klokka 7.30 og sa de var kalde og at de ikke visste hvor de var. De fortalte at de hadde ligget i telt gjennom natten. Lørdag formiddag opplyste politiet at nederlenderne var lokalisert til området mellom Blåfjellenden og Sandvatn i Hunndalen. Situasjonen ble ikke betegnet som kritisk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.