RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedetid preger Seadrill

Brann på plattformen West Atlas på Montara-feltet rundt 690 kilometer utenfor byen Darwin. Plattformen eies av John Fredriksens selskap Seadrill.
Brann på plattformen West Atlas på Montara-feltet rundt 690 kilometer utenfor byen Darwin. Plattformen eies av John Fredriksens selskap Seadrill. (Montasje: Foto: Scanpix/AFP)
Dårlig vær og uventet verftopphold for riggselskapet.

Seadrill har sendt ut en oppdatering på enkelte hendelser som har preget fjerde kvartal.

Flere av enhetene har i løpet av det siste kvartal av 2009 vært rammet av nedetid.

Blant annet måtte Seadrill gjennomfør reparasjonsarbeid på dypvannsriggen «West Hercules» etter en tyfon utenfor Kina. Dette gjorde at riggen ikke kunne være i drift i meste parten av oktober og det tøffe været gjorde at boreskipet «West Navigator» fikk et tre uker lang verftsopphold. I etterkant av verftoppholde hadde boreskipet en uke med nedetid i desember. I år vi «West Navigator» ha 30 dager nedetid i månedene januar og februar for å justere enkelte utstyr.

Dypvannsriggen «West Alpha» hadde en pliktig undersøkelse i oktober som skjedde i henhold til opprinnelig budsjett. Riggen har mottatt kompensasjon fra charterer for perioden på verftet.

Samlet vil verftsoppholdene belaste resultatet med 15 millioner dollar i tilknytning reparasjon og vedlikeholdsarbeid.

Semiriggen «West Sirius» hadde 18 dager med nedetid knyttet til BOP-utfordringer, mens «West Venture» ferdigstilte et kort verftsopphold for å installasjon av tredjepart utstyr i forbindelse med oppdraget på Troll-feltet. «West Venture» var på dagrate under veftoppholdet.

Det skal ikke har vært noen andre betydelige opphold for de øvrige enhetene til Seadrill som har påvirket fjerde kvartal 2009 eller første kvartal 2010,

Tidligere har Seadrill opplyst at resultatet for fjerde kvartal vil bli belastet med 12 millioner dollar i forbindelse med at PPL-verftet i Singapore har erklært retten til å kjøpe den oppjekkbare riggen «West Elara» fra Seadrill.

Selskapet har også fått forsikringsoppgjør fra brannen på riggen «West Atlas». Riggen ble totalskadet og forsikringsoppgjøret gir en gevinst på 59 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere