RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgang for Amazon

Sist oppdatert:
Verdens største nettbutikk, amerikanske Amazon, leverte nedgang i overskuddet for andre kvartal men omsetningen skøyt i været og selskapet slo forventningene. Les mer her
Amazon er kanskje mest kjent som verdens største nettbutikk, og den gamle bjellesauen fra dotcom-tiden har vært tett fulgt av markedet.

Selskapet leverte tall tirsdag for andre kvartal som viste at resultatet falt fra 76 millioner dollar, eller 18 cent aksjen i andre kvartal i fjor, til 52 millioner dollar eller 12 cent i år. Resultatet inkluderer en skattekostnad, som ikke har cash-effekt, på 56 millioner dollar, skriver Reuters.

Salget økte til 1,75 milliarder dollar i andre kvartal i år, fra 1,39 milliarder dollar samme periode i fjor, ettersom selskapet presset ned prisene og kundene lot seg lokke av nærmest gratis utshipping av varer.

Analytikerne hadde imidlertid forventet enda svakere tall, og konsensus på Wall Street var et resultat per aksje på 8 cent mens man forventet en omsetning på 1,73 milliarder dollar.

Ekskludert for en rekke engangseffekter, som for eksempel skatteavsetningen, var selskapets nettoresultat per aksje på 16 cent, mens de tilsvarende estimatene ifølge Reuters var på 12.5 prosent.

Aksjen steg over 10 prosent i etterhandelen på Nasdaq etter at tallene ble kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere