RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bergen Group, børsnotering, offshore
Bergen Group, børsnotering, offshore

Nedgang for Bergen Group

Underskudd i andre kvartal.

Skipsverftkonsernet Bergen Group fikk et resultat på minus 21,5 millioner kroner i første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en nedgang fra første kvartals resultat på 1,2 millioner kroenr.

Konsernet fikk et driftsresultat før avskrivninger og engangskostnader 35 millioner kroner etter driftsinntekter på 750 millioner kroner, sammenlignet med henholdsvis 37 millioner kroner og 704 millioner i første kvartal.

Driftsresultatet endte på 7,5 millioner i andre kvartal mot 20,5 millioner kroner i første kvartal.

I følge selskapets kvartalsrapport har øvrige forretningsområder utenom Skipsbygging akseptable marginer. I dette forretningsområdet reduserte forsinkelser fra kranleverandør driftsresultatet med 25 millioner kroner i første halvår. Det forventes høyere forretningsvolum og bedre resultater i annet halvår.

- Det er stor aktivitet i markedet, og vi forventer å konkludere flere kontrakter fremover, sier konsernsjef Roger Simmenes, i en pressemelding.

Han forteller at det er fokus i selskapet på å ta ut synergier i selskapet for å få bedre kapasitetsutnyttelse og lønnsomhet.

- Selv om vi pr i dag forventer et noe lavere driftsresultat før avskrivinger (EBITDA) for 2008 sammenlignet med 2007 som helhet, forventer vi en positiv trend utover året. Vi har en ambisjon om å nå en EBITDA-margin på 10 prosent og et forretningsvolum på mer enn 5 milliarder kroner i 2010, sier han.

Ordrereserven ved utgangen av juni var på 4,7 milliarder kroner. Ordrereserven inklusiv Fosen Yards, som er overtatt med virkning fra 16. juli 2008, er 9,2 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere