RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgang for oljeprisen før lagertall

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt i går tilbake tirsdag til 47 dollar fatet. Grunnen er forventninger om tallene i dagens lagertall fra USA. Les hva som er forventet
Oljeprisen har falt fra ca 49 dollar fatet til 47 dollar fatet de siste to ukene.

I går falt oljeprisen mer enn 2 prosent, mens den i morgentimene onsdag har svekket seg ca. en halv prosent. Årsaken er forventninger til onsdagens oljelagertall fra amerikanske energimyndigheter.

Men på trass av prisfallet har ikke oljeprisen vært ute av båndet 46-50 dollar fatet de siste tre ukene.

Det er ventet at amerikanske råoljelager vil bygge seg opp for fjerde uken på rad. Ifølge Reuters venter oljemarkedet en oppgang på 1,5 millioner fat olje. En av årsakene til dette er at flere raffineri skal være ute av drift som følge av vedlikehold.

Temperaturen i de nord-østlige delene av USA, som har vært under normalen de siste ukene og dermed drevet opp prisen på fyringsolje, har nå normalisert seg. Dette vil, mener ekspertene ifølge Reuters, skape mindre press på destillatlagrene som har vært en medvirke til den høye oljeprisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere