*Nettavisen* Nyheter.

Nedgang i anmeldte forbrytelser

Oslo (NTB): Politiets kriminalstatistikk viser en nedgang på 3,3 prosent i anmeldte forbrytelser ved utgangen av august, sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

I løpet av de åtte første månedene i år mottok politiet 177.531 anmeldte forbrytelser og 79.460 forseelser. Tallet på forseelser er omtrent det samme som i tilsvarende periode i fjor, mens det i anmeldte forbrytelser i samme periode har vært en nedgang på 3,3 prosent, opplyser Politidirektoratet.

Nedgangen i anmeldte forbrytelser gjelder for de fleste kriminalitetstypene. Antall anmeldte seksualforbrytelser falt med 6,2 prosent. Antall vinningsforbrytelser gikk ned med 7,1 prosent, og det var nedgang på 5 prosent i antall økonomiske forbrytelser. Antall anmeldte voldsforbrytelser var imidlertid stabilt på 18.000, ifølge direktoratets tall.

Det var samtidig økning i samlekategorien annen kriminalitet og narkotikaforbrytelser. Politiet hadde ved utgangen av august i år mottatt 32.459 narkotikarelaterte anmeldelser, 8,6 prosent flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Oppklaringsprosenten var ved utgangen av august 37,5 prosent, en oppgang på 1,4 prosentpoeng fra samme tidspunkt i fjor. Gjennomsnittlig saksbehandlingstid for forbrytelser var ved utgangen av august 113 dager, en økning på fire dager fra samme tid i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.