RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgang i antall uføre

Oslo (NTB): Ved utgangen av tredje kvartal fikk 9,3 prosent av befolkningen uførepensjon, en nedgang på 0,2 prosentpoeng fra september 2012.

Oppdaterte tall fra Arbeids- og velferdsetaten Nav viser at det ved utgangen av september var 305.500 uførepensjonister, 4.200 færre enn på samme tid i fjor.

- En viktig årsak til denne nedgangen er at det store 1946-kullet nå går over på alderspensjon. Samtidig ser vi at det også er blitt mindre vanlig å bli ufør blant de eldste. Dette motvirker effekten man ellers kunne vente av eldrebølgen, nemlig at uføredelen i befolkningen kunne øke, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Men mens andelen uføre blant dem over 60 har gått ned i løpet av de siste ti årene, går utviklingen blant de unge i motsatt retning. Det er nå 10.300 uføre mellom 18 og 29 år, 1,3 prosent av befolkningen i denne aldersgruppen og en økning på 0,1 prosentpoeng fra i fjor.

- Vi har lenge vært oppmerksom på økningen blant unge. Selv om de unge utgjør en liten del av de uføre totalt sett, er det viktig å snu denne trenden. Det er et samfunnsansvar å hindre at unge mennesker blir stående utenfor arbeidslivet. Vi i Nav er innstilt på å ta vår del av denne jobben, sier Lystad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere