RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgang i butikkene i sommer

Sist oppdatert:
Butikkene solgte mindre klær og sko i juni sammenlignet med i fjor

Detaljomsetningen for butikker som selger klær, sko, møbler og byggevarer gikk ned med 2,6 prosent fra mail til juni i år.

NA24 - din næringslivsavis

Butikker med bredt vareutvalg, som i hovedsak består av dagligvarebutikker, hadde en nedgang i sesongjustert volumindeks med 0,2 prosent fra mail til juni i år.

Nedgang fra i fjor
Butikkene omsatte for 3,2 prosent mindre i juni i år enn de gjorde i samme periode i fjor. Butikkhandel med nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger hadde en nedgang i omsetningsvolumet på 4,8 prosent i samme periode, mens omsetningsvolumet for ”butikkhandel med andre nye varer” gikk ned med 4,7 prosent

Detaljhandelen omsatte for 3,2 prosent mindre i juni i år enn i juni i 2007.

Mindre salg av sko og klær
Butikkhandel med sko og klær omsatte i verdi (ikke justert for prisendringer) for henholdsvis 7,1 og 5,8 prosent mindre i juni i år sammenlignet med juni i fjor. Salg av vin og brennevin hadde en nedgang på 4,0 prosent i samme periode. Verdiindeksen for detaljhandelsbedriftene totalt gikk ned med 2,1 prosent i juni i år sammenlignet med juni i fjor, viser tall fra SSB.

Postordre- og internettsalg fikk derimot en kraftig vekst med 9,7 prosent fra juni 2007 til juni i år.

Markedet hadde en forventet nedgang på 0,4 prosent
– Detaljhandelstallene var noe sterkere enn ventet, mens varekonsumet var svakere enn ventet. Forbruksveksten har uansett avtatt betydelig fra i fjor og husholdningene strammer til. Alt i alt var tallene omtrent som ventet, og får ingen betydning for dagens beslutning og neppe særlig betydning for rentesettingen fremover, sier Maren Elise Romstad i DnB Nor Markets.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere