RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgang i europeisk industriproduksjon

Sist oppdatert:
For første gang på to år har industriproduksjonen falt i eurosonen. Høyere oljepris begynner å merkes på den økonomiske veksten
Industriproduksjonen i landene som har euro som handelsvaluta falt for første gang på to år. Det viser resultatene fra en undersøkelse fortatt av NTC Research på vegne av Reuters, der tre tusen innkjøpsjefer har deltatt i.

Indeksen som ble derivert av undersøkelsen viser en nedgang fra 50,4 i mars til 49,2 i april. Det var ventet en nedgang til 49,8, melder Bloomberg. En indeks under 50 indikerer at sektoren trekker seg sammen – eller faller. Mens over 50 betyr at det er vekst.

Indeksen har ikke vært under 50 siden August 2003.

Den høye oljeprisen får mye av skylden da selskapenes energikostnader øker samtidig som konsumentene får mindre tilgjengelige forbrukskapital på annet enn energi.

Arbeidsledigheten øker

Også indekskomponenten som angir arbeid viser en nedgang. Den indeksen falt fra 48,8 i mars til 47,6 i april. Det er den 47. måned på rad denne indeksen viser sammentrekning (under 50). Det skriver Bloomberg.

I eurosonen er nå arbeidsledigheten på 8,9 prosent, noe som får husholdningene til å trekke inn livreimen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere