*Nettavisen* Nyheter.

Nedgang i olje- og gassproduksjonen

Stavanger (NTB): Oljeproduksjonen på norsk sokkel i september lå 15 prosent under prognosen, ifølge foreløpige tall. Både for væske og gass gikk produksjonen ned fra måneden før.

Den gjennomsnittlige dagsproduksjon innen væske var 1.514.000 fat olje, NGL (natural gas liquids) og kondensat. Det er en nedgang på 318.000 fat per dag sammenlignet med august, opplyser Oljedirektoratet (OD).

Gassproduksjonen la for måneden som helhet på 6,9 milliarder standard kubikkmeter (GSm3), 1,2 GSm3 lavere enn i måneden før.

Oljeproduksjonen på norsk sokkel er 15 prosent under direktoratets prognose for september. Årsakene er blant annet vedlikeholdsarbeid og tekniske problemer på flere felt. I tillegg skulle feltene Yme og Skarv etter prognosen ha bidratt til produksjon i september, men produksjonen ved disse feltene kommer ikke i gang i år. Totalt sett for året så langt ligger oljeproduksjonen rundt 2 prosent under prognosen.

- Prognosen for resten av året er relativt høy, så det kan bli krevende å treffe prognosen for oljeproduksjon i 2012, seier Jan Bygdevoll, direktør for prognoser i OD. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.