RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgraderer etter sjefsavgang

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier har blitt mer lunkne til Aktiv Kapital etter at nok en konsernsjef forlater jobben i selskapet hvor skipsreder John Fredriksen største eier
ABG Sundal Collier mener konsernsjef Rolf Stubs oppsigelse er overraskende, og nedgraderer aksjen fra Kjøp til Hold.

Etter at Aktiv Kapital har fått fart på driften de siste månedene etter en noe svak periode, har ABG Sundal Collier notert en økt tiltro til aksjen blant analytikere og investorer. De mener derfor at risikopremien kan øke på grunn av avgangen sett i lys av den svake utviklingen etter at den forrige konsernsjefen Olav Dalen Zahl gikk av høsten 2004.

Meglerhuset påpeker at alle parter (selskapet og Stub) hevder at hans avgang ikke har noe med den operasjonelle utviklingen å gjøre.

- Selv om oppsigelsen til konsernsjefen ikke er relatert til operasjonelle forhold I seg selv, kan man ikke utelukke at det vil ha stor innflytelse, siden det er en risiko for at selskapet går inn I en fase med ledelsesvakuum, skriver ABG SC.

Meglerhuset frykter at aksjen kan utvikle seg negativt på kort sikt, men opprettholder sine estimater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere