RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgraderer RECs obligasjoner

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Utsiktene for kredittratingen er blit negative.

SEBs obligasjonsanalytiker har kuttet i anbefalingen på obligasjonene til solenergikjempen.

I analysen trekker SEB frem at den frie kontantstrømmen var fortsatt negativ i fjerde kvartal. De har også merket seg av at ledelsen i REC gikk ut og advarte om at solenergiselskapet kan komme til å være i brudd med lånebetingelsene (covenants) i løpet av første halvår . Det skyldes at 90 proset av vedtatte investeringer på 4,5 milliarder kroner vil trolig skje i 2010 og at RECs lønnsomhet blir stadig presset av lavere waferpriser samt oppstarts kostander i Singapore.

REC har allerede innledet samtaler med bankene og SEB venter at partene vil bli enige om fritak fra lånebetingelsene (waiver) og viser til at selskapet har fått god støtte tidligere.

- Hvis en waiver blir avtalt, har REC tilstrekkelig med kommitert finansiering tilgjengelig for å ferdigstille det gjenværende investeringsprogrammet. Vi anser derfor RECs likviditetsposisjon som adekvat, men fremhever at den finansielle fleksibiliteten er svak. Vi merker oss også at bankene kan kreve en aksjeemisjon i de kommende coventantforhandlingene, skriver kredittanalytiker Henrik Blymke i SEB i en analyse.

SEB viser til at utsiktene nå er blitt endret til det negative.

- Basert på selskapets svakere enn ventet fjerdekvartalsrapport, mer negativ kortsiktige utsikter, usikkerhet rundt covenantbrudd og det at et økende antall av RECs langsiktige kontrakter blir utfordret, reviderer vi utsiktene for RECs BB kredittrating til negativ fra stabil, skriver kredittanalytiker Henrik Blymke i en analyse.

Nå endrer SEB anbefalingen i forbindelse med obligasjonene i REC.

- Etter resultatet har vi også endret vår anbefalingen på RECs 09/14 NOK-obligasjon til markedsvekt fra overvekt, og tror obligasjonen har begrenset tilstrammingspotensial på kort sikt etter fornyet press på kredittratingen til selskapet, skriver Blymke.

Han viser videre til at obligasjonen økte med 100 basispunkter etter fjerdekvartalsrapporten og at den handles for rundt +730 basispunkter ved utgangen av forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere