RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgraderinger etter kursrally

Sist oppdatert:
Etter kursrallyet i Norske Skog mandag, har to internasjonale meglerhus kommet med nedjusteringer
Norske Skog og resten av den skandinaviske skogsektoren gikk som en kule i aksjemarkedet mandag. Tirsdag er utviklingen dårligere. Norske Skog-aksjen er tilbake 1,6 prosent etter lunsj, og følger dermed resten av skogaksjene i Skandinavia tilbake.

Det er først og frem nedjusteringene av estimatene fra meglerhusene Goldman Sachs og Credit Suisse First Boston (CSFB), som drar ned den skandinaviske skogsektoren, skriver AFX.

Nedjusteringene til meglerhusene kom etter at finske Stora Enso kom med et resultatvarsel mandag. Varselet ble ignorert i kursfesten mandag, men kom altså i fokus igjen dagen derpå.

Goldman Sachs har nå dratt ned sin anbefaling på skogsektoren til "nøytral".

Nyhetsbyrået Direkt skriver at Credit Suisse First Boston (CSFB) gjentar sin underperform på Norske Skog-aksjen. Effektene fra den sterkere norske kronen vurderes å allerede ligge inne i Norske Skog-kursen, mener meglerhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere