Gå til sidens hovedinnhold

Nedjusterer dødstall etter flystyrt i Iran

Irans samferdselsdepartement sier 38 mennesker mistet livet da et passasjerfly styrtet utenfor Teheran søndag morgen. Tidligere ble det meldt at 48 mistet livet i ulykken.

Nyhetsbyrået DPA melder at elleve mennesker ble skadd i ulykken.

Flyet styrtet like etter avgang fra Mehrabad internasjonale lufthavn søndag morgen. Flyet krasjet med trær og en lagerbygning i et boligområde, og vrakrester ble liggende på en vei i nærheten. Ingen ble drept på bakken.

– Krasjstedet var et fryktelig syn. Halen på flyet ligger midt i veien. Det ligger et marked 500 meter unna, som var fullt av folk. Det er bare flaks at ikke flere omkom, sa et øyenvitne til AFP etter ulykken.

– Jeg kjørte motorsykkel, da jeg hørte et smell bak meg. Jeg snudde meg for å se, og der lå det et fly, sa et annet øyenvitne.

Iranske sikkerhetsstyrker jobbet søndag formiddag med å sikre vrakrestene av flyet, som blant annet landet på en stor vei.

– Motortrøbbel

Flyet var på vei til byen Tabas øst i Iran da det styrtet klokken 6.48 norsk tid søndag, sier en talsperson fra Iran Røde Halvmåne til det iranske nyhetsbyrået IRNA.

Ifølge IRNA skyldtes flystyrten problemer med flyets motorer. Flyet var av typen Antonov An-140, et fly som hovedsakelig brukes i Ukraina, Russland og Iran. Flytypen har 52 seter. Det er kommet motstridende meldinger om hvilket flyselskap flyet tilhørte.

Øyenvitner melder om at store mengder sort røyk stiger fra stedet der flyet styrtet.

Sanksjoner

Iran har en dårlig statistikk for flyulykker, noe vestlige sanksjoner mot landet ofte får skylden for. Sanksjonene mot landet begrenser importen av nye fly, og mange fly repareres med deler fra gamle fly og uoffisielle produsenter, sier luftfartskilder til Reuters.

Flyene til Irans fire største flyselskaper, Iran Air, Iran Aseman Airlines, Mahan Air og Iran Air Tours, er i snitt 22 år gamle. Sjefen for Iran Air har tidligere uttalt at selskapet trenger 100 nye passasjerfly.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus