RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et Sea King redningshelikopter var sammen med redningsskøyta "Skomvær III" og andre båter satt inn i letingen etter den savnede båten. Den ble funnet utenfor Bodø hovedflystasjon fredag ettermiddag. Båtføreren ble funnet noe senere.
Et Sea King redningshelikopter var sammen med redningsskøyta "Skomvær III" og andre båter satt inn i letingen etter den savnede båten. Den ble funnet utenfor Bodø hovedflystasjon fredag ettermiddag. Båtføreren ble funnet noe senere. Foto: AN-tipser

Nedkjølt mann funnet etter leteaksjon

En mann er sendt til sykehus etter at han ble funnet nedkjølt etter en båttur.

(BODØ) Avisa Nordland: Et Sea king redningshelikopter og redningsskøyta "Skomvær III" ble fredag ettermiddag satt inn i søket etter en mann med båt som ikke kom til havn i Bodø til avtalt tid.

Ifølge operasjonsleder André Almbakk ved Salten politidistrikt skulle båten fra Valnes til Bodø. Planen var å være framme klokka 14.00 fredag.

- Vi vet ikke om det har skjedd noe. Kanskje har han fått motorstopp, eller kanskje har det skjedd noe annet, sa André Almbakk til an.no klokka 16.40 fredag. 

Saken fortsetter under bildet.

Her ble båten funnet, utenfor Bodø Hovedflystasjon. Føreren ble funnet på land en tid senere.


Klokka 16.45 får an.no opplyst fra Hovedredningssentralen for Nord-Norge at mannen og båten er kommet til rette. Båten ble funnet fra sjøsiden ved Forsvarets område ved Bodø lufthavn. Mannen skal noe senere ha blitt funnet i nærheten av Bodø lufthavn.

- Mannen er funnet. Han var bevisst da vi fant ham, men han var nedkjølt, og han er nå kjørt til Nordlandsykehuset, får an.no opplyst på politivakta.

- Hadde han falt ut av båten?

- Det vet vi foreløpig ikke noe om. Vi prioriterer helse først, og så får vi senere få klarhet i hva som har skjedd, sier operasjonsleder André Almbakk.

Det var mannskap fra hurtigbåten "MS Salten" som fant båten. Hurtigbåten var på vei til Sandnessjøen og ble oppringt av HRS og bedt om å bistå i letingen. Etter bare få minutter ble den tomme båten observert på land utenfor hovedflystasjonen.

Det er ingenting som tyder på at dette er et sted en slik båt ville gått til land dersom båtturen hadde gått som planlagt.

Les flere saker hos Avisa Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere