Gå til sidens hovedinnhold

Nedkjølt 23-åring reddet fra fjellhylle

Alpin redningsgruppe reddet amerikaner som satt fast på fjellhylle på vestsiden av Gaustatoppen i hele natt.

Store ressurser ble satt inn for å få ned en amerikaner som satt fast på en fjellhylle på Gaustatoppen i Tinn kommune i Telemark. Meldingen kom inn ved 01-tiden natt til tirsdag, og i hele natt har 23-åringen sittet på fjellhylla, cirka 1450 meter over havet. Dårlig vær i området gjorde redningsarbeidet vanskelig.

Reddet av klatrere
Klokka 09.58 melder Telemark politidistrikt at redningsmannskapene er oppe hos mannen og skal følge ham til fots nedover. Han vil bli fløyet med helikopter til Rjukan når de kommer ned fra fjellet. Det er fortsatt dårlig vær i ormådet.

Klokka 09.25: Redningsmannskaper fra Langfjella Alpine Redningsgruppe kan nå se 23-åringen i vestveggen på Gaustatoppen. Han hopper opp og ned for å holde varmen. Det er ennå uklart hvor lang tid klatrerne vil bruke opp til amerikaneren.

Klokka 08.07: Sea King er på plass i området med den alpine redningsgruppa. Det meldes fra Røde Kors at været er blitt dårligere. Det blåser friskt, og det er haglevær. Politiet har nå telefonkontakt med 23-åringen på telefon.

Klokka 07.45: Sea King redningshelikopter har nå hentet en alpin redningsgruppe på Hønefoss og flyr de inn til Selstali seter. Det er veldig dårlig vær i området, og Røde Kors' mannskaper, som nå forsøker å ta seg fram til mannen, har problemer på grunn av sterk vind og uvær. 23-åringen sitter fast i vestveggen cirka 1450 meter over havet.

06.14: Sea King-helikopteret klarer ikke å ta seg inn til den savnede.

Les saken i Telemarksavisa

Åtte timer på fjellhylle
Store ressurser ble satt inn for å få ned turisten som satte seg fast i den bratte vestveggen på Telemarks høyeste fjell (1883 meter over havet).

Meldingen kom inn klokken 01.10 natt til tirsdag. Åtte timer senere ble han reddet ned.

Det var rett før klokka 05 at Sea King-helikopteret lokaliserte mannen. Dårlig vær hindret helikopteret å komme fram til ham.

Sea King-helikopteret dro ved 06-tiden til Notodden for å tanke dro videre til Hønefoss der de hentet en alpin redningsgruppe. Samtidig forsøkte mannskaper på bakken å ta seg fram til mannen.

Politiet hadde jevnlig kontakt med mannen underveis. Han var nedkjølt, opplyste operasjonsleder Thomas Fredriksen ved Telemark politidistrikt ifølge Telemarksavisa.

- Tirsdag ettermiddag hadde han gått fra Rjukan stasjon og begynt ferden opp vestsiden av Gaustatoppen. Mannen hadde gått seg fast på en fjellhylle, og kom seg hverken opp eller ned. Han var ikledd utstyr for en dagstur, og er nedkjølt, opplyser Fredriksen.

Kommentarer til denne saken