RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedlastning stopper ikke CD-kjøp

Nordmenn er blant de som kjøper mest CD-er i verden.

2.1 CD-er i året
Entertainment Retailers Association har nylig gitt ut en liste over hvor mange CD-er som selges per innbygger.

Norge ligger helt i tet sammen med USA. I gjennomsnitt kjøper nordmenn 2.1 CD-er i året.

Kun England ligger høyere med 2.7 CD-er per innbygger. Med slike tall trenger ikke CD-grossistene å frykte den digitale fremtiden.

Svak nedgang
- Vi ser at salget av fysiske CD-er har en nedgang på 10 prosent per år, men dette er en svak nedgang og ikke drastisk, sier Morten Lund hos Platekompaniet.

Innenfor det digitale markedet hvor sanger kjøpes i form av MP3-er ser man en drastisk økning på mellom 100-200 prosent, men dette mener Lund kommer av at utgangspunktet her ennå er såpass lite. Fortsatt kjøper 90 prosent nordmenn sin musikk på CD-plate.

Digital løsning på vei
- Platekompaniet vil i fremtiden satse på løsninger for kjøp av digitale sanger via nett. En løsning for dette regner vi med å ha på plass i løpet av et og et halvt års tid. Men foreløpig ser vi ingen grunn til å slutte med salg av CD-plater, sier Lund.

Mange foretrekker å kjøpe sin musikk på CD-er da du som oftest får bedre kvalitet her enn på de sangene du laster ned via nett.

Det er først når CD-en er vel hjemme at musikken rippes over i et nytt format som får plass på den bærbare MP3 spilleren.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere