Gå til sidens hovedinnhold

Nedre Rommen får 205 nye boliger

Det ser ikke videre pent ut i dag. Men om få år kan Nedre Rommen bli et triveligere sted å bo.

ROMMEN: Oslo kommune har lagt siste hånd på en rykende fersk reguleringsplan for området Nedre Rommen helt øverst i Groruddalen. Et 35 dekar stort område står klart til boligbygging. Tomten ligger et steinkast unna den planlagte Lidl-butikken ved Shell som avisen tidligere har omtalt. Det er ikke hverdagskost at prosjekter av en slik størrelse ser dagens lys i de nordøstligste bydeler. Dette har ligget brakk veldig lenge. Nå får vi fart på området. Det er moro at det skjer noe i Groruddalen, sier seksjonsleder Øystein Linnerud i eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Ikke høyblokker

Media har den siste tiden fokusert på at Groruddalen er et dødt område for boligbygging. Ingen vil bygge nytt, har enkelte hevdet. Men nå ser det ut til å være noe i gjære. Oslo kommune har lenge vært på jakt etter ledige tomter hvor det kan bygges nye boliger, forteller Øystein Linnerud.
Vi prøver å finne alternative løsninger, ikke bare blokkbebyggelse. Det er en bevisst holdning at vi skal bidra til boligbygging. Når vi prøver å selge tomter, er det ønskelig fra vår side med knutepunktutvikling. Nærhet til næring, t-banen og andre boliger er viktig, sier han til Lokalavisen Groruddalen.
En kjapp gåtur skiller det fremtidige boligområdet fra Rommen t-banestasjon, som i dag er svært lite trafikkert. Med 5-600 nye groruddøler i området blir det atskillig mer livlig. I dag fremstår området nærmest som en dumpingplass for søppel og annet rusk.
Vi legger opp til bygging av rekkehus og lavblokker. De 205 boligene fordeler seg på 42 tomroms-, 85 treroms-, og 75 fireroms leiligheter, sier Linnerud.

Barnehage og gårdstun

Boligområdet får et tun i midten og en barnehage med fem avdelinger. Hver boenhet får tilgang til 80 kvadratmeter grøntareal.
Det er meningen at det skal være god tilgjengelighet til uteområdene, sier Linnerud.
Når blir det byggestart?
Det er litt vanskelig å si, men innen et par års tid er vel ikke galt gjettet, sier han.
Linnerud mener beliggenheten tett inntil næringsområdet er bra.
Vi får se hvordan markedet oppfatter det. Tomten ligger litt ovenfor næringsarealene og har fin utsikt. Du får ikke helt fjordutsikt, men utsikten utover Groruddalen er jo bra, sier Linnerud.
Kommunen legger området ut for salg til høsten. Siden prosjektet er såpass ferskt har ingen sålangt meldt interesse.
Vi regner med at noen kan være litt usikker på stedet. Slik var det også da vi la ut et område på Ammerud. Men der har interessen vært stor, sier Linnerud som tror Nedre Rommen blir et attraktivt sted.
Det kommer flere boliger i området på andre siden av næringsarealet også, tilføyer han.

Hva med Huken?

Det er enda ikke avgjort hvorvidt Huken pukkverk får grønt lys til sin planlagte utvidelse innover i Lillomarka. Deres ønskede miljøtunnel vil komme ut i nærheten av boligområdet. Linnerud tviler sterkt på realismen i et slikt prosjekt, tett inntil nye boliger.
Vi er tidlig ute med vår reguleringsplan. Hvis det kommer en tunnel må de forholde seg til realitene i området. Det skulle bare mangle at ikke planmyndighetene passer på at en slik tunnel ikke belaster boligområdene, sier seksjonslederen.
Linnerud påpeker at Groruddalen er inne i en spennende utvikling, på vei vekk fra næringsvirksomhet til boliger.
Her kommer det skole i nærheten. Du har Rommen t-banestasjon som vil få et bedre kundegrunnlag. Vi får en interessant utvikling som gjør meg optimistisk. På andre siden har du et fint område med golfbane. Stedet har mange kvaliteter som det ikke er lagt nok vekt på, skryter Linnerud.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin