Gå til sidens hovedinnhold

Nedsatt førlighet etter ruteknusing

En 43 år gammel mann, som bor på Grønland, er dømt til fengsel i 60 dager for skadene han påførte en annen mann da han sparket inn en rute på en kebabrestaurant.

Sentrum: Det var natt til søndag 21. oktober i fjor at den nå dømte 43-åringen kom i klammeri med to andre gjester på en kebabrestaurant i Rosenkrantz' gate. Eieren av Nika Kebab viste 43-åringen ut fra stedet.

Måtte sy

43-åringen sparket da to ganger i en stor glassrute ved inngangen. Denne knuste og deler av den falt ned på en mann som satt på innsiden.

Den fornærmede fikk et to centimeter langt kutt på venstre håndledd. Dette måtte sys, men følelsesnerven var kuttet og fornærmede har vært sykmeldt i to måneder og gått til legebehandling til april 2008 som følge av skaden. Skaden ble karakterisert som alvorlig og fornærmede må ifølge leger forvente å ha nedsatt førlighet i hånden i opp til tre år.

Fengsel og erstatning

Retten ser det som en tilfeldighet at fornærmede ikke ble påført ytterligere skader.

43 åringen, som bor på Grønland, men opprinnelig kommer fra Tunis, ble dømt etter aktors påstand og må sone 60 dager i fengsel. Han er også dømt til å betale 30 000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen, 14 360 kroner i erstatning til eieren av kebabrestauranten og 2 000 kroner i saksomkostninger.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem