RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedskrivninger preger GC Rieber

- Markedet er i ferd med å snu, tror rederiet etter tung avslutning på 2009.

GC Rieber Shipping fikk i fjerde kvartal et resultat før skatt på minus 31,6 millioner kroner, ned fra et overskudd på 19,4 millioner kroner i samme periode året før.

Driftsresultatet i kvartalet endte på minus 18,0 millioner kroner, en forverring fra 15,4 millioner kroner i samme periode året før. Driftsresultatet ble negativt etter nedskrivninger på 37 millioner kroner knyttet til skipsutstyr og byggetilsynskostnader på to kansellerte byggekontrakter i de 51 prosent eide selskapene Polar Marine I & II Pte Ltd.

Selskapet leverte et resultat etter skatt på 107,3 millioner kroner i fjerde kvartal 2009 og 78.1 millioner kroner for året 2009, etter en positiv skatteinntekt på 128,2 millioner kroner. Skatteinngangen følger av Høyesteretts domsavsigelse om rederiskatteordningen.

Valutafall
- Kjernevirksomheten går godt, mens investeringer i ny virksomhet innen subsea og permanent monitorering fortsatt er i en så-fase med tilhørende svake resultater, sier administrerende direktør Sven Rong.

Driftsinntektene falt også. I fjerde kvartal endte omsetningen på 146,6 millioner kroner, ned fra 156,9 millioner kroner i samme periode året tidligere. Selskapet opplyser at svakere dollar og pund ga tilhørende lavere dagrater i kroner på skip med inntekter i dollar og pund.

- Vi har en langsiktig horisont, og er overbevist om at oljepris og dermed investeringer i offshorevirksomhet skal vesentlig opp på sikt, sier han, og legger til at de merker at etterspørselsessiden strammes til og det er et tidlig tegn på at markedet er i ferd med å snu. Vi har opprettholdt en sterk egenkapitalandel, har god likviditet og har stor handlefrihet. Kjernevirksomheten er solid med god kontraktsdekning, og vi kan leve med at markedet og dermed resultatet svinger, sier Rong

Gir utbytte
- Kjerneaktiviteten vår går godt og vi nyter godt av at vi har mange skip på lange kontrakter til gode rater. Gjennom flåtefornyelsen som vi har gjennomført i løpet av 2009, med kjøp av flere skip til gunstige priser, legger vi grunnlag for ytterligere styrking av inntjening fra denne virksomheten, sier Rong.

Styret i selskapet har foreslått et utbytte på 0,3 kroner per aksje, tilsvarende 13,1 millioner kroner. Kontraktsreserve ved utløpet av kvartalet utgjorde 1.666 millioner kroner fra certepartier og subsea kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere