Gå til sidens hovedinnhold

Nedslående rapport om inneklima i norske skoler

Oslo (NTB-Petter Bøifot): Hele ni av ti kommuner får krav om å forberede inneklimaet i norske skoler. Den vanligste unnskyldningen om dårlig økonomi holder ikke vann, mener Arbeidstilsynet.

Det er til sammen gjennomført tilsyn i 143 kommuner og 301 skoler i 2011 og 2012. Hele ni av ti kommuner har fått krev om forbedringer.

Arbeidstilsynet opplever at den vanligste unnskyldningen for manglende vedlikehold er dårlig økonomi, men tilsynet mener det ikke blir billigere av å skyve på vedlikeholdet på kommunebudsjettet.

- I våre tilsyn ser vi at svært mange kommuner flikker litt her og litt der i stedet for å tenke helhetlig og gjøre forebyggende vedlikehold. Dette lønner seg ikke. Utgiftene kommer uansett, og skippertak er en dyr form for vedlikehold, sier direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen.

De vanligste sykdommene som er forbundet med dårlig inneklima, er hodepine, såre og tørre øyne, økt hyppighet av luftveisinfeksjoner og utløsning og forverring av allergi og annen overfølsomhet i luftveiene. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller