RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Nedstengingen» av Bangkok har begynt

Foto: Sakchai Lalit (AP/ NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere tusen demonstranter forsøker mandag morgen å lamme den thailandske hovedstaden Bangkok i protest mot landets regjering.

Bangkok (NTB-DPA-Reuters): Titusenvis av demonstranter blokkerer viktige gatekryss for å skape trafikkaos i hovedstaden. Forberedelsene til denne protesten var tydelige allerede søndag kveld. Det ble da varslet at aktivistene har som intensjon å hindre at offentlig ansatte skal kunne komme seg til jobb og strømmen til offentlige institusjoner skal slås av.

Demonstrantene, som ledes av politikeren Suthep Thaugsuban, vil velte den sittende regjeringen og statsminister Yingluck Shinawatra. Som erstatning vil de ha en utvalgt regjering.

I morgentimene mandag ledet protestleder Suthep en stor protestmarsj fra demonstrantenes base, monumentet for demokrati, i vest av Bangkok til senteret av byen og veiene Ratchaprasong og Sukhumit.

- Vi setter i gang vårt eget kupp, et kupp i regi av folket. Vi har ikke behov for militæret, men vi oppfordrer alle offentlige tjenestemenn til å ta del i vår protest, sa Suthep.

20.000 sikkerhetsstyrker skal være ut i gatene i forbindelse med mandagens demonstrasjon for å overvåke situasjonen. Det har foreløpig ikke vært noen tegn på at styrkene kommer til å gripe inn i situasjonen med makt.

Åtte mennesker, blant dem to politifolk, har blitt drept i urolighetene i Thailand de siste ukene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere