RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedtur for Ap på Oslo-måling


Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) (t.v.) vinner terreng til utfordrer Raymond Johansen (Ap).
Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) (t.v.) vinner terreng til utfordrer Raymond Johansen (Ap).
Sist oppdatert:
En ny meningsmåling for Oslo gir borgerlig flertall og Arbeiderparti-fall på over 6 prosentpoeng.

Mens Ap faller 6,4 prosentpoeng til 30,2 prosent, går Høyre fram 4,5 prosentpoeng til 34,9 prosent på kommunevalgmålingen som Sentio Research Norge har utført på oppdrag fra Klassekampen. Høyre er dermed igjen hovedstadens største parti.

(Artikkelen fortsetter under)

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland kunne feire over 20 sammenhengende år med Høyre-makt i byen.

Feilmarginene i målingen varierer mellom 0,4 og 3,3 prosent, størst for de største partiene – 3,3 prosent for Høyre og 3,2 prosent for Ap.

Selv om endringene for Venstre, KrF og Frp er innenfor feilmarginen, så viser målingen at det er borgerlig flertall i hovedstaden. De fire partiene får 31 av 59 plasser i bystyret.

I en sidemåling er det et ørlite flertall som ønsker seg Aps Raymond Johansen som byrådsleder. Mens Johansen får støtte fra 35,4 prosent av de spurte, ønsker 34,2 at Røsland fortsetter i posisjonen han har hatt siden 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere