RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedtur for Atea på klatrende børs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp en halv prosent til 534,98 poeng fredag. For Atea pekte pilene motsatt vei etter at styreleder solgte seg ned i IT-selskapet.

Styreleder Ib Kunøes selskap Systemintegration ApS kvittet seg med totalt 3,5 millioner aksjer, noe som bidro til å sende Atea ned 3,8 prosent. Aksjene som ble solgt tilsvarer rundt 3,4 prosent av aksjene i selskapet, men Kunøe kontrollerer fortsatt 24,6 prosent av aksjekapitalen.

IT-selskapet ble taperen blant de mest omsatte aksjene på ukens siste - og månedens første - dag, mens farmasiselskapet Algeta ble soleklar vinner. En oppgang på 11 prosent var hovedindeksens beste utvikling. DNO International (+4,8 prosent) og Yara (+2,3 prosent) var også blant selskapene som gjorde det bedre enn markedet for øvrig.

Oljeprisen falt med nesten to og en halv dollar i løpet av dagen, og prisen på nordsjøolje lå fredag ettermiddag på 106,74 dollar fatet. Amerikansk lettolje kostet 94,93 dollar.

I Europa var det røde tall på alle de ledende børsene, selv om FTSE 100-indeksen i London i praksis ble stående på stedet hvil med en nedgang på mindre enn en halv promille. I Frankfurt falt DAX-en 0,3 prosent, mens CAC 40 i Paris gikk ned 0,7 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere