RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedtur for britenes stupstjerne

Sist oppdatert:
Cao Yuan og Zhang Yanquan fortsatte Kinas gullfangst i stup, mens britenes store håp Tom Daley fikk en vond start på OL-deltakelsen.

Daley og makker Pete Waterfield ledet finalen i 10-meter synkronstup halvveis, men feilet stygt i det fjerde stupet. Dermed falt de nedover på listen og greide aldri å klatre tilbake til medaljeplass.

Tenåringene Cao (17) og Zhang (18) var OL-debutanter og ble regnet som det svakeste ledd i kinesernes plan om å vinne samtlige åtte stupgull i London. Slik så det ikke ut da de la konkurrentene bak seg med godt gjennomførte stup i alle seks finaleomganger.

Daley har vært en av Storbritannias mest populære idrettsutøvere helt siden han sjarmerte nasjonen som 14-årig OL-deltaker i Beijing for fire år siden. Året etter ble han verdensmester i tårnstup som 15-åring i Roma.

Før London-lekene har Daley vært den kanskje mest eksponerte britiske idrettsutøveren. Noen mener det er blitt for mye av det gode, og hans russiske trener skapte oppstyr da han tidligere i år sa at unggutten risikerer å bli stupsportens svar på Anna Kournikova, den russiske tennisspilleren som med sitt vakre utseende ble en enorm stjerne selv om hun aldri vant noe.

Skeptikerne får vann på mølla etter nedturen i bassenget mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere