Nedtur for Saints

I fjor ble det 8. plass og FA-cupfinale. Den suksessen klarer neppe Southampton å gjenta.

14.08.03 10:03

Alt gikk Southamptons vei i fjor. Laget tapte riktignok FA-cupfinalen mot Arsenal, men fikk en plass i UEFA-cupen som plaster på såret.

Svak midtbane

Southampton er en gjenganger i området midt på tabellen (11, 10 og 8 siste tre sesonger), og slik blir det også i år. Laget er traust og solid, og bare spillere som James Beattie, Marian Pahars og delvis Fabrice Fernandez / Anders Svensson er i stand til å gjøre det eksepsjonelle.

Antti Niemi tar trolig keeperplassen foran Paul Jones. I midtforsvaret regjerer Claus Lundekvam, kanskje sammen med Michael Svensson. På venstrebacken har Saints solgt Wayne Bridge for 80 millioner kroner, men fått inn habile Graeme Le Saux som erstatter. Det holder mål.

Midtbanen er derimot like blodfattig som en blondine som har forvillet seg inn på vampyrenes årsmøte. Anders Svensson er tidvis en strålende spiller, men har havnet på kant med manageren og blir byttet ut langt oftere enn han setter pris på. Rundt ham finnes grovarbeidere som Chris Marsden (fotballens svar på Kojak), Paul Telfer, Mark Draper mfl. Si hva du vil, men direkte stjernespekket er det ikke.

Gode spisser

Da står det bedre til fremover på banen. James Beattie scoret 23 seriemål i fjor, mest av alle engelskmennene i Premier League. En landslagsplass var belønningen for det. Samtidig vant han kåringen om Årets spiller i klubben med solid margin.

På topp kan han få selskap av Marian Pahars. Den lynraske latvieren fikk hele fjorårets sesong ødelagt av skader, men har bevist for alle hvilken klassespiller han er når han er frisk.

Eller kanskje kommer Kevin Phillips? Sunderland har godtatt et bud på 35 millioner, men det spørs om Phillips er lysten på å flytte til sørkysten – eller til å gå ned fra den utrolige lønna han har i Sunderland.

Det er vrient å spå nøyaktig plassering på Saints denne gang. Ett er derimot sikkert: Det blir rundt midten av tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.