Gå til sidens hovedinnhold

Nedtur for Simrad Optronics

Simrad Optronics leverer topplinjevekst, men skuffer på bunnlinjen.

Selskapet Simrad Optronics kunne i dag legge frem tall som viser en fortsatt vekst i omsetningen, men selskapet klarer ikke å få resultatene til å henge med.

Omsetningen for 2.kvartal endte på 156,7 millioner kroner, mens proforma-tall for det samme kvartalet i fjor viste 126,0 millioner. EBITDA i andre kvartal endte på 16,7 millioner, mot 22,3 i fjor. Overskuddet før skatt endte på 6,9 millioner, mens selskapet i den samme perioden i fjor kunne vise til et overskudd på 12,1 millioner kroner.

Fornøyd, tross alt

Til tross for et svekket resultat sier konsernsjef i Simrad Optronics, Jon Asbjørn Bø, seg fornøyd med utviklingen i kvartalet.

- Vi er fornøyde med resultatene i andre kvartal. Vi har redusert forsinkelsene i leveringen rapportert i første kvartal med 75 prosent, skriver han i rapporten.

Ordreloggen viste en oppgang på fire prosent, til 715 millioner kroner, sammenlignet med første kvartal 2008.

Opprettholder sterk guiding

Til tross for et trøblete halvår opprettholder Simrad Optronics-sjefen guidingen for 2008. Det innebærer at man tror på en omsetning for hele 2008 på 550 millioner, og en EBITDA på 70-80 millioner kroner. Så langt i år har selskapet en omsetnign på 253,2 millioner kroner og en EBITDA på 17,9 millioner kroner.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden