RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedturen fortsetter for Danmarks regjering

København (NTB-Ritzau) Ett år etter det danske valget, fortsetter velgerne å straffe regjeringen. En ny måling viser at Helle Thorning-Schmidt ville ha blitt kastet dersom det var valg i dag.

Krise, verdiskifte, løftebrudd og interne slagsmål: Dette er bare noen av begrepene danske eksperter bruker for å forklare den stadig dypere krisen for regjeringen i København.

En fersk meningsmåling Voxmeter har gjort for nyhetsbyrået Ritzau viser at den røde blokken bare ville ha fått 79 mandater i Folketinget, mens blå blokk får 99.

Ved valget for ett år siden vant de røde, med statsminister Helle Thorning-Schmidts Socialdemokraterne i spissen, med 89 mot de blås 86 mandater.

Etter en rekke elendige målinger kan regjeringssjefen imidlertid glede seg over at velgerflukten fra regjeringspartiet som har pågått siden valget, ser ut til å ha stanset. I målingen får Socialdemokraterne 19,3 prosent av stemmene, noe som er en liten oppgang siden forrige måling.

Det er en solid oppgang fra den historisk lave oppslutningen på 15,9 prosent som partiet fikk i en Voxmeter-måling før sommeren, men fortsatt hele 5,5 prosentpoeng lavere fjorårets valgresultat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere