RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Negativ til børsen

Sist oppdatert:
Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities advarer mot den sterke oppgangen på Oslo Børs.
- Oslo Børs viser for tiden solid styrke, noe som ikke er unaturlig på denne tiden av året, men oppgangen er ikke nødvendigvis godt fundert i økonomiske realiteter. Vi er negative til Oslo Børs, i alle fall på en relativ basis, skriver Orion i sin ukerapport.

Meglerhuset fremhever at de viktige resultatdriverne som oljepris og tankrater har startet 2007 godt under snittet for 2006, og dette kan by på utfordringer for selskapene å opprettholde den solide resultatveksten.

Overopphetet økonomi

Orion peker også på at det er fare for overoppheting av norsk økonomi som igjen øker risikoen høyere rente og kronekurs.

- Miksturen av stagnerende resultater og multippelkontraksjon som følge av stigende renter kan bety at den fire år lange børsfesten snart er over. Hvorvidt rallyet på Oslo Børs fortsetter i det korte bildet, avhenger av oljeprisen og utenlandske børser, skriver meglerhuset i sin rapport.

Kaldere vær har ført til oppgang for oljeprisen og det er muligheter for oppside hvis det geopolitiske bråket i Midtøsten og Nigeria igjen stjeler overskriftene.

Ser kjøpsmuligheter

Orion er positive til de utenlandske børsene.

- Stabilitet i konjunkturer og renter skaper et gunstig bakteppe. Prisingsmessig er også aksjer den mest attraktive aktivaklassen, ikke nødvendigvis fordi aksjer er så billige men fordi alternativene er overvurderte, skriver meglerhuset.

Selv om det kan komme korreksjoner i markedet, kan det likevel oppstå kjøpsmuligheter.

- Ha likevel i mente at de globale aksjemarkedene har steget kraftig det siste halve året og er overkjøpte. Dette skaper risiko for tekniske rekyler, men slike vil mest sannsynlig representere gode kjøpsmuligheter, skriver Orion i sin ukerapport.

Orions portefølje

* Crew
* Norse Energy
* Simrad Optronics
* Storebrand
* Petrolia Drilling
* CanArgo
* Kitron
* Itera
* Jinhui Shipping
* Norske Skog

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere