RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Negativt nytt for Eivind Reiten

Sist oppdatert:
Norsk Hydros Eivind Reiten var Norges mest omtalte bedriftsleder i november. Hele 60 prosent av oppslagene var negativt vinklet.

Eivind Reiten måtte ta støyten for Hydros planer om å nedlegge virksomhet på Vestlandet. I november, da han besøkte Årdal og Høyanger var Reiten Norges mest omtalte bedriftsleder, med 35 saker.

Hele 60 prosent av disse sakene var negativt vinklet. Det går frem av Mandag Morgens mediebarometer, utarbeidet i samarbeid med SisteNytt.

Samtidig har bare 24 prosent av artiklene som omtaler selskapet negativt vinkling. Hydros planer for børsnotering av landbruksdivisjonen Agri er blitt godt mottatt, og bidrar nok til å løfte antallet positive artikler for konsernet.

Ifølge Mandag Morgen sliter Stolt-Nielsen-sjef Niels G. Stolt-Nielsen med den samme utfordringen som Hydros Eivind Reiten. Stolt-Nielsens kartellvirksomhet i USA lastes delvis ham selv som person og han fikk dermed en stor andel negativ oppmerksomhet.

At Norske Skog i januar skal skifte toppsjef, bidrar til at avtroppende konsernsjef Jan Reinås kommer høyt opp på listen. 20 artikler er skrevet om Reinås, og 19 er utelukkende positive.

Mest omtalte bedrifter:

Statoil: 305 (33 %)

Norsk Hydro: 214 (24 %)

DnB: 195 (37 %)

Gjensidige NOR: 149 (28 %)

Telenor: 106 (20 %)

Aker Kværner: 90 (42 %)

Mest omtalte bedriftsledere:

Norsk Hydro, konsernsjef Eivind Reiten 35 (60 %)

Statoil, konstituert konsernsjef Inge Hansen 26 (23 %)

Norske Skog, konsernsjef Jan Reinås 20 (5 %)

DnB, konsernsjef Svein Aaser 16 (13 %)

Telenor, konsernsjef Jon Fredrik Baksaas 15 (20 %)

(prosent negative oppslag i parantes)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere